Gratulerer!

Du har akkurat valgt ut ett av verdens mest perfekte balanserte instrumenter.

Din nye Powerball® er et presisjonsutviklet gyroskop, det er kun brukt materialer av høyeste kvalitet. Produktet er perfekt innstilt ved å bruke state of the art computer teknologi, dette for å sikre 0 vibrasjoner når farten går opp til og over 15,000rpm (250Hz™).

Som med alle perfekt innstilte produkter så er det visse prosedyrer som du bør følge for å oppnå maksimal kundetilfredshet ved bruk av Powerball®. Vi anbefaler derfor at du leser disse instruksjonene nøye.

Bruk av Powerball® som et treningsinstrument

Powerball® er et ekstremt fleksibelt treningsverktøy som du kan bygge muskler med både i armer, håndledd og i fingre. Dens unike funksjonalitet gjør at den er spesielt egnet i mange forskjellige sport som Golf, Tennis, Squash, og alle andre aktiviteter som krever økt styrke i armer, håndledd og fingre. Det er bra for musikere også! Trommer, gitarister, pianist (faktisk de fleste musikere) vil dra nytte av den økte kraften som en Powerball® gir de! Men husk, som med alle former for øvelse så skal du aldri prøve å overtrene med dette produktet og du bør kontakte din lege dersom du er i tvil om din helse knyttet til bruken av dette produktet.

"Powerball® genererer motstand som er direkte proporsjonal til ytelsen fra brukeren." Dette betyr at brukt med lav hastighet så er det også et veldig effektivt verktøy for å dempe og restituere såre eller ødelagte armer eller hjelpe til med å redusere inflammasjonen skapt av Arthritis, Carpal Tunnel Syndrome, RSI eller Tendonitis. Powerball® er en total pakke!

Generelle forsiktighetsregler

 • Personer med hjerte problemer av enhver art anbefales å oppsøke sin lege og be om råd før man bruker dette produktet.
 • Powerball® er passende for alle aldre, men det anbefales at barn under 12 år er overvåket av voksne når de bruker Powerball®.
 • Unngå å røre ved rotoren, hvis den spinner i høy hastighet så vil du brenne deg!
 • IKKE SLIPP BALLEN uansett tidspunkt. Den tunge rotoren vil ødelegge innsiden på den ytre delen av ballen (den delen du holder i og som omslutter rotoren).
 • Vennligst hold den indre delen av ballen ren og unngå enhver form for fuktighet.
 • Husk at du alltid holder godt fast i ballen med hånden HVER GANG at rotoren spinner på innsiden. Dersom du ikke gjør dette vil ikke dette medføre noen signifikant reduksjon i forventet levetid for din Powerball®, men vil gjøre at ballen blir bråkete over tid.
 • HUSK; langsom hastighet for forsiktig rehabilitering - høy hastighet for ren muskelbygging og morro!

Livstids Garanti

Powerball® er et bemerkelsesverdig og unikt produkt. Hvis du tar vare på den riktig så vil vi garantere mange år med fornøyelse. Har du noen spørsmål ved din nye Gyro som ikke har blitt adressert på en riktig måte i dette dokumentet så ikke nøl med å ta kontakt med oss på den følgende adresse - info@powerballs.com eller konsulter FAQ seksjonen på powerballs.com. Din forespørsel vil bli gitt prompte oppfølgning.

Takk!

Hvordan starte din nye Powerball®

Det å starte din nye Powerball® er ganske enkelt, men det trengs litt øvelse for å perfeksjonere teknikken. Vi anbefaler at følgende prosedyrer følges:

fig1 - starting your Powerball®

Fig 1

Trinn 1. Sett enden av tråden inn i hullet i rotoren (fig. 1). Fortsett ved å rull rotoren fremover ved å bruke tommelen. Pass på at du samtidig holder snoren stram mellom dine andre fingrer for å sikre at det ikke er noe slakk når den tvinnes rundt rotoren (fig. 2).


fig2 - starting your Powerball®

Fig 2

Trinn 2.
Når det er bare ca 8 cm av snoren igjen så stopper du, hold deretter ballen med den digitale teller (toppen) ned i håndhulen, hvis du skal spinne ballen med høyre hånd så skal ballen ligge i høyre hånd ved oppstart. Rotoren vil vende mot taket i dette trinnet (fig. 3).


fig3 - starting your Powerball®

Fig 3

Trinn 3.
Hvis ballen ligger i høyre hånd, hold snora i et godt grep med venstre hånd og dra raskt snoren oppover fra ballen, dra hardt i, ikke vær redd for at du drar for hardt. Vær sikker på at du alltid drar snoren rett ut for å minimere muligheten for at snora fester seg fast mellom rotoren og det omkringliggende plastskall. En vanlig årsak til at snora kan feste seg er at snora dras sideveis ut. Når du har dratt snoren riktig ut så bør rotoren spinne mellom ca 2400 & 3000 rpm.


fig4 - starting your Powerball®

Fig 4

Trinn 4.
Umiddelbart slår hånden over (slik at utsatte delen av ballen er nå vendt mot bakken) og begynne å rotere håndleddet (ikke din arm!) I en langsom sirkelbevegelse (fig. 4) som om du var sakte omrøring et stort pott med en lang tresleiv eller vokser en bil. Den riktige bevegelsene som kreves for å gjøre dette innebærer absolutt ingen bevegelse av armen din - bare håndleddet felles!


Trinn 5.
Hemmeligheten med å komme i gang med å ballen er å begynne langsomt etter å ha startet ballen rakst ved hjelp av tråden. Begynn håndleddsbevegelsene i langsomme og brede bevegelser på ca 15-17 cm i diameter, omtrent 1 runde med hånden pr. sekund. Ikke start med raske korte håndleddsbevegelser, du vil da komme ut av synk med den langsomt spinnende rotoren inne i ballen og du vil da oppleve at det er vanskelig å øke farten på en systematisk og god måte. Roterer du ballen for raskt så vil du høre at rotoren "slamrer" i dens kamp om å finne sitt momentum/balanse.


Trinn 6.
Ettersom du langsomt bygger opp rotorens fart så vil du finne ut at presset på håndleddet ditt vil øke proporsjonalt ettersom gyroskopiske krefter bygger seg opp inne i Powerball®en. Responder på dette ved å redusere diameteren på din håndleddssirkel ned til ca 6 cm og øk hastigheten på håndleddet til 3-6 runder pr. sekund. Prinsippet er at jo kortere sirkler som håndleddet går igjennom for å få opp farten på ballen jo fortere vil rotoren gå og som en konsekvens av dette jo hardere vil det være å få rotoren rundt. For å få rotoren opp til en virkelig høy hastighet (12,000 rpm+) så handler dette kun om trening.

Det kommer ikke til å være vanskelig for deg hvis du følger trinnene overfor, produktet er avhengighets skapende og du vil derfor lære raskt. Så snart du har perfeksjonert teknikken vil du oppleve en signifikant forbedring av resultatene og du vil også kjenne at du blir sterkere i håndleddet og armen. Hemmeligheten med å komme over 13,000 rpm er en svingradius på ca 1cm hvor det er bortimot ingen håndleddsbevegelse i det hele tatt! Armen og håndleddet beveger seg så vidt, men likevel så kjennes det ut som om håndleddet vil eksplodere pga den gyroskopiske kraftenStarte Powerball®


Lær å Finger-start Powerball®


MERK: Telleren viser på 250Hz™ og Neon modeller makter av automatisk etter en periode på 40 sekunder når ingen rotoren bevegelse er oppdaget. Dette gir en utvidet batterilevetid på flere år. Nye batterier kan kjøpes fra din lokale gullsmed / ur forhandlere.
Starte en nye Powerball® Auto

 1. Sett strøm på LCD telleren om nødvendig
 2. Begynn å sving rotoren i retning av pilen som er risset inn i overflaten.
 3. Etter ca tre omganger, vil mekanismen være I gang.
 4. Overfør ballen til den hånden du vil bruke og slipp rotoren
 5. Roter hånden i sakte, brede, late sirkler
 6. Hvis du er i synk med den spinnende rotoren, vil den begynne å plukke opp fart
 7. Din nye Powerball® kan nå hastigheter på over 16,000 rpm (runder pr. minutt)!

Din nye Powerball® kan nå hastigheter over 16 000 rpm!


250Hz™, 350Hz™ & Neon™ Serien

Total Revolutions

Fig 1

1. Total akkumulerte rotasjoner
Press ‘FCN’ knappen for å få frem Fig 1 i displayet. Denne modusen kalkulerer de akkumulerte roteringene for rotoren i løpet av en omgang (fra rotoren starter til den stopper). Hver 100 rotering beregnes som en (1). Eksempelvis vil 7500 roteringer vises som 72 når ballen er i FCN modus.

Current Revolutions

Fig 2

2. ‘Real time’ rotasjoner Press ‘FCN’ knappen for å få frem Fig 2 i displayet. Denne modusen gjør at du kan se realtime måling av rotorens faktiske runder pr minutt (RPM).


High Speed Mode

Fig 3

3. Den høyeste RPM Press ‘FCN’ knappen for å få frem Fig 3 i displayet. Mens rotoren er stille så vil displayet vise den høyeste RPM som noensinne er oppnådd med ballen. Så snart som rotoren er i bevegelse så vil modusen i displayet endres automatisk til Fig 4 og displayet vil da til enhver tid vise den høyeste registrerte scoren i løpet av den pågående sesjonen.


High Speed - Action!

Fig 4

Hvis denne rekorden er høyere enn den som på det aktuelle tidspunktet er den høyeste lagrede rekorden så vil displayet blinke og den nye rekorden vil automatisk ta over for den gamle scoren så snart som rotoren slutter å rotere. Hvis scoren er lavere enn den nåværende lagrede rekorden, så vill scoren bli værende på displayet helt til rotoren stopper og spinne, deretter går displayet tilbake til mode igjen.


Strength Index mode

Fig 5

4. Physical Strength Index Press ‘FCN’ knappen til du får frem Fig 5 på displayet. Dette modusen vil begynne å ta opp antallet av aktuelle rotoromdreininger som er oppnådd igjennom 30. 60 eller 90 sekunder intervaller umiddelbart etter at rotoren er satt i gang. Displayet vil begynne å telle ned og fortsetter inntil det er igjen 5 sekunder hvoretter de akkumulerte resultatene vil komme frem i displayet. Dette er en glimrende test av din styrke ettersom du trenger å holde rotoren i spinn på en høyest mulig omdreiningshastighet i periode på 30/60 eller 90 sekunder for å oppnå maksimum resultat!Starte Powerball®


Lær å Finger-start Powerball®


MERK: Telleren viser på 250Hz™ og Neon™ modeller makter av automatisk etter en periode på 40 sekunder når ingen rotoren bevegelse er oppdaget. Dette gir en utvidet batterilevetid på flere år. Nye batterier kan kjøpes fra din lokale gullsmed / ur forhandlere.Powerball® - Funksjoner TECHNO Serien

Techno serien har bygd inn speedometeret i rotoren. Den har to funksjoner.

1. Høyeste score som er oppnådd
Aktiver rotoren i pilens retning på overflaten og bring hastigheten opp i 6000 rpm. Den første av de 7 LEDs som er bygd inn i rotoren vil nå lyse. For hver etterfølgende 1000-rpm som er oppnådd så vil en ny LED bli aktivert. Ballen lagrer den høyeste hastighet oppnådd i minnet og så snart denne rekorden er slått så vil alle LED lysene blinke. Etter at sekvensen er ferdig så kan du holde ballen i et fast grep og la rotoren langsomt roe seg ned. Så snart som LED lysene er borte så vil den høyeste scoren (rekorden) som er oppnådd skrolle magisk over rotorens overflate - kluet her er å holde ballen stabilt nok til at du klarer å lese denne teksten.

2. Antallet rotasjoner i løpet av 30 sekunder
Aktiver rotoren slik at første LED lyser. Hold denne hastigheten i ca 18 sekunder. Den blåe LED vil nå lyse og begynne å blinke av og på for å illustrere starten av din 30 sekunders periode. Spinn rotoren så fort som mulig i denne 30-sekunders omgang! Så snart denne tiden har gått så vil det blåe LED lyset lyse kontinuerlig. Etter 3 sekunder vil den oppnådde score skrolle over overflaten på rotoren.

NOTER: Telleren i displayet på 250Hz™ og Neon™ modellene slår seg automatisk av etter en periode på 40 sekunder når ingen rotorbevegelser er registrert. Dette gir en batteritid på flere år. Trenger du nye batterier så kan du finne disse hos en klokke selger eller lignende.

TECHNO modellen trenger ikke batterier.Techno - Produkt Showcase


Techno - Resultat Demonstrasjon
RPM Sports Ltd., Nenagh Road, Thurles, Co Tipperary, Ireland  |   Tel: +353 504 23969  |   Email: info@powerballs.com  |   Web: www.powerballs.com

All content © RPM Sports Ltd 1998-. No part of the information above may be copied or redistributed without prior written permission.