Gefeliciteerd!

Je hebt zojuist één van ‘s werelds meest perfect uitgebalanceerde product gekocht. Je nieuwe Powerball® is een precisie instrument, die zorgvuldig gemaakt is van materialen van de beste kwaliteit en gebalanceerd door een computer, om je er van te verzekeren dat je nagenoeg met geen vibraties snelheden haalt van meer dan 15.000 rpm. (250Hz™).

Zoals met alle nauwkeurig afgestelde producten, zijn er bepaalde procedures, die je dient te volgen, om zoveel mogelijk plezier te beleven van je Powerball®. We raden je aan om deze instructies nauwkeurig te lezen.

Hoe start je je nieuwe Powerball®

Het starten van de Powerball® is vrij éénvoudig, maar vereist wat oefening om je techniek te perfectioneren. We raden de volgende procedure aan:

Draaiend met de Powerball®, zul je al vrij snel, significante krachten voelen in je polsen en armen, waarbij je zult merken dat je score zal toenemen - het geheim om een snelheid van 13.000 rpm. te bereiken, is een draai radius van ongeveer 1 cm. aan te houden en er geen knik komt tussen je hand en arm – waarbij het lijkt dat de arm en pols nagenoeg niet bewegen – en je polsbanden er uitzien alsof ze op het punt staan te barsten door de kracht!

Het gebruik van de Powerball® als trainings instrument

Powerball® is een extreem flexibel trainings instrument, waarmee je een gigantische kracht opbouwd, in je armen, polsen en vingers. Z’n unieke funcionaliteit zorg ervoor dat hij met name uitermate geschikt is voor beoefenaars van talloze sporten, waaronder Golf, Tennis, Squash en tal van andere activiteiten die vragen om extra kracht in je armen, handen en polsen.

Het is eveneens perfect voor musici! Drummers, gitaristen, pianisten. Nagenoeg alle muzikanten zullen baat hebben van de voordelen die de toegenomen kracht en vaardigheid van de Powerball® hen zal geven!

Hoewel, net als alle andere vormen van training, is het belangrijk dat je niet probeert "over je grens te gaan" met dit product en is het raadzaam een fysiotherapeut te bezoeken in geval van twijfel.

"Powerball® wekt weerstand op die rechtstreeks evenredig is met de inspanning van de gebruiker". Dat betekent dat bij gebruik bij lage snelheden, het ook een zeer effectief instrument is, om te herstellen van pijnlijke of beschadigde ledematen, of bijdragen tot het verminderen van de ontsteking veroorzaakt door artritis, carpaal tunnel syndroom, RSI of tendinitis.

Algemene Voorzorgsmaatregelen

 • Personen met hartaandoeningen, van welke aard dan ook, worden aanbevolen om dit product niet te gebruiken.
 • Powerball® is geschikt voor alle leeftijden. Het wordt echter aanbevolen dat kinderen onder de 12 jaar worden begeleid door een volwassene
 • Voorkom het aanraken van de rotor als hij op hoge snelheid draait – je zal je vingers branden!
 • Laat de bal nooit vallen - de zware rotor zal de binnenkant van de bol beschadigen.
 • Zorg ervoor dat het binnenste deel van de bal schoon blijft en voorkom elke vorm van smeermiddel of olie vervuiling.
 • Ondersteun de bal altijd stevig in de hand zolang de rotor draait - indien dit niet gebeurt zal dit niet leiden tot een significante vermindering van de levensduur van uw nieuwe Powerball®, maar maakt het na een tijd luidruchtig en zal het een "ruw" geluid gaan produceren.

ONTHOUD: lage snelheid voor revalidatie - hoge snelheden voor pure spieropbouw!

Levenslange Garantie

Powerball® is een opmerkelijk en zeer uniek product. Goed verzorgd, garanderen wij dat het u vele jaren plezier en voordeel zal opleveren. Mocht u een vraag over uw nieuwe Gyro hebben die u niet kunt vinden in deze handleiding, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het volgende e-mailadres - info@powerballs.com of raadpleeg de FAQ sectie op de website powerballs.com. Uw vraag zal worden behandeld met onze hoogste aandacht.

Dank u wel!

Starting Instructions

fig1 - starting your Powerball®

Fig 1

Stap 1.
Steek één van de uiteinden van het koord in het gat in de rotor (fig. 1). Ga verder door de rotor met uw duim van je af te duwen, met behoud van de druk op het snoer tussen je andere vingers om ervoor te zorgen dat het koord niet slap in de rotorgroef zit. (fig. 2).


fig2 - starting your Powerball®

Fig 2

Stap 2.
Stop wanneer er nog slechts ongeveer 3 centimeter van het koord uitsteekt en houd de bal met de digitale teller in de palm van de hand waarmee je gaat draaien met de Powerball® (meestal rechts als rechtshandige, links als links, enz.). Het getoonde gedeelte van de rotor richt zich in dit stadium naar het plafond (fig. 3).


fig3 - starting your Powerball®

Fig 3

Stap 3.
Houd het snoer stevig vast en geef het een snelle ruk, rechtstandig van de bal af. (alsof je een grasmaaier start!). Zorg ervoor dat het echt een snelle "ruk" is! (wees hier niet bang voor!). Maar zorg ervoor dat u altijd recht van de bal aftrekt, teneinde de kans dat het koord vast komt te zitten tussen het rotormechanisme en de bol te minimaliseren. Dit gebeurt wanneer u het koord naar de zijkant trekt! De rotor moet nu ronddraaien tussen 2.400 en 3.000 rpm.


fig4 - starting your Powerball®

Fig 4

Stap 4.
Draai uw hand onmiddellijk om (zodat het gedeelte van de rotor nu naar de grond is gericht) en beginnen te draaien vanuit je pols (niet je arm!) Draaien in een langzame cirkelvormige beweging (fig. 4) alsof je langzaam aan het roeren bent in een grote pot met een lange houten lepel of het wassen van een auto. De juiste beweging die nodig is om dit te doen gaat gepaard met absoluut geen beweging van je arm – alleen vanuit het polsgewricht!


Stap 5.
Het geheim van het gemakkelijk starten van de bal is om langzaam te beginnen - dat wil zeggen, na het geven van een goede spin van de rotor met het snoer, maakt u een langzame beweging vanuit uw pols, beginnend met een langzame draai. (6-8 cm in diameter - ongeveer 1 slag per seconde). Begin niet met een snelle, korte polsbeweging zodat uw snelheid niet synchroon draait met de langzame draaiende rotor en het moeilijk wordt om de snelheid goed te verhogen. (Op deze manier hoort u de rotor ‘tikken’ in haar strijd om het momentum te vinden).


Stap 6.
Als je langzaam de snelheid van de rotor opbouwd, zul je merken dat de druk op je pols en arm evenredig zal toenemen als de gyroscopische krachten zich opbouwen binnenin de Powerball®. Reageren door het verminderen van de diameter van je draaicirkels (3-4 inch) en het verhogen van de snelheid (3-6 keer per seconde) - hoe korter de cirkel van de pols is, hoe sneller de rotor gaat en dus hoe moeilijker het zal zijn om te doen! Om echte hoge snelheden te bereiken, (12.000 rpm.+) draait het allemaal om oefening - niet dat dit moeilijk zal worden, omdat je nieuwe Powerball® absoluut totaal verslavend is en je het moeilijk vindt om het op te bergen als je eenmaal de techniek onder de knie hebt!
Het starten van je Powerball®


Leer de Powerball® te starten met je vingers/duim


OPMERKING: De counter display op de 250Hz™ en Neon™-modellen gaan automatisch uit na een periode van 40 seconden als er geen rotor beweging wordt gedetecteerd. Dit levert een langere levensduur van de batterij op van meerdere jaren. Vervangende batterijen zijn verkrijgbaar bij uw plaatselijke juwelier.
Het starten van je nieuwe Powerball® Autostart™

Volg simpelweg de stappen hieronder op, om je Powerball® 250Hz Autostart™ te starten:

 1. Schakel de LCD-teller in, indien nodig
 2. Wikkel de rotor in de richting van de pijlen op de rotor
 3. Na ongeveer 3 hele slagen, zal het mechanisme volledig zijn opgewonden
 4. Breng de bal in de gewenste hand en laat de rotor los
 5. Draai je hand in langzame, brede, cirkels
 6. Als je hand synchroon draait met de draaiende rotor, zal het beginnen met de snelheid te verhogen

Je nieuwe Powerball® kan snelheden bereiken van meer dan 16.000 rpm.!


Serie 250Hz™, 350Hz™ & Neon™

Total Revolutions

Fig 1

1. Totaal Cumulatieve Omwentelingen
Druk op de ‘FCN’ knop om het "totaal aantal omwentelingen" modus te onthullen op het display. Deze modus berekent de opgebouwde rotor omwentelingen tijdens een sessie en registreert elke 100 rotaties als een eenheid - bijvoorbeeld 7240 omwentelingen worden weergegeven als 72.


Current Revolutions

Fig 2

2. Werkelijke huidige omwentelingen
Druk op de ‘FCN’ knop om de "huidige omwentelingen" modus te onthullen op het display. Deze teller instelling berekent het huidige aantal RPM van de rotor (toeren per minuut) snelheid.


High Speed Mode

Fig 3

3. Het hoogste toerental
Druk op de ‘FCN’ knop om de "hoge snelheid"-modus te onthullen op het display. Terwijl de rotor stilstaat, zal deze teller instelling automatisch de hoogste RPM weergeven welke ooit behaald is op de bal.


High Speed - Action!

Fig 4

Echter zodra de rotor in beweging is, zal de modus automatisch veranderen naar de "hoge snelheid - actie" instelling. Dit zal de hoogste score opnemen, behaald tijdens de huidige sessie.

Als dit een hogere score is, dan het huidige record in het geheugen van de teller, dan zal het display knipperen en de nieuwe score zal automatisch de oude hoge score overschrijven als de rotor stopt met draaien. Als de score lager is dan de huidige hoge score in het geheugen van de teller, dan blijft het op de display staan totdat de rotor stopt en weer teruggaat naar de "hoge snelheid"-modus.


Strength Index mode

Fig 5

4. De fysieke krachtsindex
Druk op de ‘FCN’ knop om de "kracht-index"-modus te onthullen op het display.

Deze instelling begint het aantal werkelijke omwentelingen in de 30, 60 of 90 seconden te registreren direct nadat de rotor in beweging is gebracht. De weergave begint af te tellen en gaat door tot de laatste 5 seconden - waarbij het gecumuleerde toerental zal verschijnen. Dit is een prachtige test van uw kracht daar je een periode van 30/60 of 90 seconden het hoogst mogelijke toerental dient te draaien om een maximale score te bereiken!
Het starten van je Powerball®


Leer de Powerball® te starten met je vingers/duim


OPMERKING: De counter display op de 250Hz™ en Neon™-modellen gaan automatisch uit na een periode van 40 seconden als er geen rotor beweging wordt gedetecteerd. Dit levert een langere levensduur van de batterij op van meerdere jaren. Vervangende batterijen zijn verkrijgbaar bij uw plaatselijke juwelier.
Functies van de Powerball® Techno™

De Techno™ Serie heeft een ingebouwde snelheidsmeter in de rotor. Het heeft twee functies.

1. De hoogst bereikte score Activeer de rotor in de richting van de pijl op het oppervlak en breng de rotatiesnelheid tot 6000 rpm.

De eerste van de zeven LED's op het oppervlak van de rotor gaat branden. Elke volgende bereikte 1000-rpm. activeert een extra LED. De bal slaat de hoogste bereikte snelheid op in het geheugen en zodra deze is overschreden, zal de volledige band van verlichte LEDs beginnen te knipperen. Nadat de sessie is voltooid, houd je de bal stevig in de hand en laat de rotor vertragen. Zodra de laatste LED-lijn uitgaat, zal de hoogst behaalde score op een magische wijze zichtbaar zijn op het oppervlak van de rotor - (de vaardigheid is om de bal zo stil mogelijk te houden teneinde de score te kunnen aflezen!)

2. Aantal omwentelingen in 30 seconden Activeer de rotor, zodat de eerste LED brandt. Houd die snelheid ca. 18 seconden aan. De blauwe LED gaat nu branden en knippert aan en uit om de start van uw 30-seconden sessie aan te geven. Draai de rotor zo snel mogelijk tijdens deze 30-seconden sessie! Zodra de tijd is verstreken, zal de blauwe LED continu branden. Na 3 seconden zal de behaalde score over het oppervlak rollen van de rotor.

OPMERKING: De teller display op de 250Hz™ en Neon™-modellen schakelen automatisch uit na een periode van 40 seconden als er geen rotor beweging wordt gedetecteerd. Dit levert een langere levensduur van de batterij op van meerdere jaren. Vervangende batterijen zijn verkrijgbaar bij uw plaatselijke juwelier./p>


Techno™


Techno™ - Score Demonstratie
RPM Sports Ltd., Nenagh Road, Thurles, Co Tipperary, Ireland  |   Tel: +353 504 23969  |   Email: info@powerballs.com  |   Web: www.powerballs.com

All content © RPM Sports Ltd 1998-. No part of the information above may be copied or redistributed without prior written permission.