Gratulálunk!

Ràbukkantál a világ egyik legkiegyensúlyozottabban működő eszközére! Az új Powerball®-od egy mesterien megmunkált giroszkóp, melyet kizárólag magas minőségű anyagokból készítettek, az egyensúlyát pedig a legmodernebb számítógépes technológiával érték el annak érdekében, hogy a 15 000 rpm-es (250Hz™) fordulatszámig vibráció-mentesen élvezhesd a Powerball® használatát.

Mint minden finoman hangolt szerkezetnél, így a Powerball® -nál is be kell tartani néhány célszerű utasítást a használat során. Kérjük, hogy figyelmesen és alaposan olvasd el ezeket a tartós és örömteli használat érdekében.

Hogyan indítsd be az új Powerball®-odat? A feladat nem ördöngősség, de némi gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy tökéletesítsd a technikáját. Az alábbi módszert javasoljuk Számodra:

Miután többször használtad a Powerball® -t hamarosan érezni fogod, hogy a csuklóid és a karjaid erősebbek, így növekvő fordulatszámot tudsz majd elérni- a 13 000 rpm-es fordulatszám titka egy kb. 1 cm átmérőjű forgatás, melynek során gyakorlatilag nincsen törés a csuklóízületnél-úgy tűnik, mintha a kar és a csukló teljesen együtt mozognának, mialatt a csukló inai majd’ kicsattannak az erőtől!

A Powerball® gyakorló eszközként való használata

A Powerball® egy hihetetlenül sokszínű gyakorló eszköz a karok, csuklók és ujjak erejének növelésére. Egyedülálló működése számos sportág képviselőinek az elismerését és szeretetét kivívta, többek között golfozók, teniszezők, squasholók használják, de alkalmas minden olyan területen, ahol szükség van a karok, kezek és csuklók munkájára.

Ez a szerkezet ugyancsak kiváló a zenészek számára. A dobosokon, gitárosokon és zongoristákon kívül mindazok részesülnek a Powerball® előnyeiből, akik jobb kézügyességre és erősebb kezekre vágynak.

Azonban figyelned kell arra, hogy nehogy megerőltesd Magad a Powerball® használata közben. Ha kétségeid vannak az erőnléti állapotoddal kapcsolatban, akkor kérd ki egy orvos tanácsát.

A “Powerball® ellenállást fejt ki, ami egyenesen arányos a használó által befektetett energiával”. Ez azt jelenti, hogy az eszköz alacsonyabb sebesség esetén is hatékonynak bizonyul a sajgó tagok fájdalmának enyhítésére, vagy a sérült részek gyógyítására beleértve a köszvény, a Carpalis alagút szindróma, a visszatérő megerőltetéses sérülések és az íngyulladás által okozott gyulladásos tüneteket.

Általános óvintézkedések

 • Szívbetegségben szenvedő személyek nem használhatják a Powerball®-t.
 • A Powerball® minden korosztály számára ajánlott. Azonban azt javasoljuk, hogy 12 év alatti gyermekek szülői felügyelet mellett használják azt.
 • Ne érintsd meg a rotort, amikor az magas sebességgel pörög, mert égési sérüléseket okozhat!
 • SOHA NE EJTSD LE a Powerball® -t, mert a nehéz rotor károsíthatja a gömb belső felszínét.
 • A gömb belsejét tartsd tisztán, és óvd az eszközt a kenőanyag-vagy olaj szennyezésekkel szemben!
 • A gömböt mindig SZILáRDAN tartsd, amikor a ROTOR FOROG a belsejében-ha nem így teszel, az nem fogja megrövidíteni a Powerball® élettartamát, de idővel a rotor durva hangzású lesz

Tartsd fejben: alacsony sebesség a rehabilitációs és relaxációs célokra-nagy sebesség az izomépítésre és a mókázásra!

Élettartam garancia

A Powerball® egy figyelemreméltó és különleges termék. Garantáljuk, hogy rendeltetésszerű használat esetén sokévi örömöt lelsz majd benne. Ha bármilyen kérdésed merülne fel az új gyroszkópoddal kapcsolatban, amelyre nem térünk ki az itteni utasítások között, akkor ne habozz kapcsolatba lépni velünk az alábbi e-mail címen: office@reflexshop.hu, vagy tedd fel kérdésed az alábbi weboldal power-ball.hu „Gyakori kérdések” szekciójában. érdeklődésedet készséggel várjuk.

Beindítási lépések

fig1 - starting your Powerball®

1-es ábra

1-es lépés
Illeszd bele a zsinór egyik végét a rotoron található lyukba. (1-es ábra) A hüvelykujjaddal tekerd előre a rotort miközben a többi ujjaddal nyomást gyakorolsz a zsinórra, hogy az biztosan ne lazuljon meg a rotorra való felcsévélés közben. (2-es ábra)


fig2 - starting your Powerball®

2-es ábra

2-es lépés
Amikor már csak kb. 7,5 cm zsinór maradt, hagyd abba a feltekerést és tartsd a golyót úgy, hogy a digitális számláló (a csúcsa) abba a tenyeredbe kerüljön, amelyikkel a Powerball®-t fogod forgatni (általában a jobba, ha jobbkezes vagy és a balba, ha balkezes vagy). Ebben a fázisban a rotornak felfelé kell mutatnia (3-as ábra).


fig3 - starting your Powerball®

3-es ábra

3-as lépés
Tartsd a zsinórt erősen, és rántsd meg egy gyors, hirtelen mozdulattal. (mintha be akarnál indítani egy elektromos fűnyírót) Nyugodtan rántsd erősen (ne félj tőle). Arra ügyelj azonban, hogy mindig egyenesen húzd a zsinórt, mert így minimalizálod annak az esélyét, hogy a zsinór beszoruljon a rotor és a külső burok közé. Most a rotornak 2400 & 3000 rpm közötti fordulatszámmal kell pörögnie.


fig4 - starting your Powerball®

4-es ábra

4-es lépés
Hirtelen fordítsd fel a kezed (így a gömb nyitott része a föld felé néz) és kezdd el forgatni a csuklódat (ne a karodat!) lassú, körkörös mozdulatokkal (4-es ábra) mintha csak egy nagy tálban kevernél valamit fakanállal, vagy autót fényeznél. A megfelelő mozgatás során itt nem mozog a karod, csak és kizárólag a csuklóízületed!


5-ös lépés
A gömb könnyű beindításának a titka a lassú kezdés-azaz miután egy erős rántást adtál a zsinórnak kezdd el a csuklómozdulatokat lassú, ‘lusta’ körzésekkel (15-20 cm-es körök-kb. 1 forgatás másodpercenként). Ne indíts egyből gyors, rövid csuklómozdulatokkal, mert nem leszel összhangban a lassan forgó rotorral és sokkal nehezebb lesz a sebességet növelni. (Ebben az estben a rotor kotyogó hangot ad ki a gömbben, mivel erőltetetten keresi a megfelelő lendületet.)


6. lépés
Miután lassan és fokozatosan felgyorsítottad a rotor sebességét, érezni fogod, hogy a csuklódra és a karodra nehezedő nyomás egyre nő köszönhetően a Powerball® belsejében lévő gyroszkópikus erőknek. Válaszképpen csökkentsd a forgatási körök átmérőjét (7,5-10 cm-re) és növeld a sebességet (3-6 forgatás másodpercenként)- minél kisebb kört tesz meg a csukló a gömb forgatása érdekében, annál gyorsabban mozgatja a rotort, és így annál nehezebbé válik a mozdulat. Az igazán nagy fordulatszámok eléréséhez (12,000 rpm+) csupán kellő mennyiségű gyakorlásra van szükséged-ami igazán nem jelenthet nehézséget, hiszen az új Powerball® függővé tesz, és ha egyszer ráérzel a tökéletes technikára, akkor nem fogod majd tudni letenni!
A Powerball® beindítása


Hogyan indítsd be az ujjaddal a Powerball®-t?


Figyelem: A 250Hz™-es és a Neon™ modellek digitális számlálója automatikusan kikapcsol 40 másodperc elteltével, ha nem érzékeli, hogy a rotor mozog. Ez többévi elem-élettartamot eredményez. A csere-elemeket a helyi órásnál/ékszerésznél tudod megvásárolni.
Az új Powerball® Autostart™ beindítása

Egyszerűen kövesd az alábbi lépéseket a 250Hz Autostart™ Powerball® beindításához:

 1. Kapcsold be az LCD számlálót amennyiben szükséges.
 2. Kezdd el tekerni a rotort a felületén található nyilak irányába.
 3. Kb. 3 teljes körbetekerés után a felcsévélés megtörtént és a mechanizmus készen áll
 4. Vedd a preferált kezedbe és engedd ki a rotort
 5. Forgasd a kezed széles, lassú, ‘lusta’ körkörös mozdulatokkal
 6. Ha szinkronban vagy a rotor mozgásával, akkor hamarosan érezni fogod, ahogy felgyorsul a sebesség

Az új Powerball®-od akár 16,000rpm-es fordulatszámot meghaladó sebességre is képes!


250Hz™, 350Hz™ & Neon™ szériák

Total Revolutions

1-es ábra

1. Összesített fordulatszám
Nyomd meg a ‘FCN‘ gombot, hogy megjelenítsd a "total revolutions" (teljes fordulatszám) módot a kijelzőn. Ez a mód kiszámolja az összesített rotor fordulatszámot egy adott szakaszban, és 100 fordulatonként képez egy egységet- pl. 7240 fordulat esetén a kijelzőn a 72 fog szerepelni.


Current Revolutions

2-es ábra

2. Pillanatnyi fordulatszám
Nyomd meg a ‘FCN‘ gombot, hogy megjelenítsd a "current revolutions" (pillanatnyi fordulatszám) módot a kijelzőn. Ez a számláló-beállítás a rotor RPM-jének (percenkénti fordulatszámának) valós idejű ellenőrzését teszi lehetővé.


High Speed Mode

3-as ábra

3. Maximális fordulatszám
Nyomd meg a ‘FCN‘ gombot, hogy megjelenítsd a "high speed" (nagy sebesség) módot a kijelzőn. Amíg a rotor mozdulatlan, addig ez a számláló beállítás a legmagasabb RPM (percenkénti fordulatszám) értéket fogja kijelezni, amit valaha a Powerball®-odon elértek.


High Speed - Action!

4-es ábra

Ha azonban a rotor mozgásba lendül, a mód automatikusan a "high speed - action"(nagy sebességű mozgás) beállításra változik, ami rögzíti az adott szakaszban elért legmagasabb értéket.

Ha ez magasabb érték, mint az aktuális rekord, ami a számláló memóriájában tárolódott, akkor a kijelző villogni fog és az új rekord automatikusan felülírja az előzőt, amint a rotor leáll. Ha az érték alacsonyabb, mint a memóriában tárolt, akkor az marad a kijelzőn, amíg a rotor le nem áll, majd ismét vissza nem tér a "high speed" módba.


Strength Index mode

5-ös ábra

4. Erőnléti index
Nyomd meg a ‘FCN‘ gombot, hogy megjelenítsd a "strength index" (erőnléti index) módot a kijelzőn.

Ez a beállítás rögzíti az aktuális fordulatok számát, melyeket a rotor beindításától számított 30, 60 vagy 90 másodperces intervallumokban kiviteleztek. A kijelző visszaszámlál és ezt az utolsó 5 másodpercig folytatja, ami által megjelenik az összesített fordulatszám.
A Powerball® beindítása


Hogyan indítsd be az ujjaddal a Powerball®-t?


Figyelem: A 250Hz™-es és a Neon™ modellek digitális számlálója automatikusan kikapcsol 40 másodperc elteltével, ha nem érzékeli, hogy a rotor mozog. Ez többévi elem-élettartamot eredményez. A csere-elemeket a helyi órásnál/ékszerésznél tudod megvásárolni.
Powerball® - Funkciók Techno™ sorozat

A Techno sorozat esetén a rotorba beépített sebességmérőt találunk. Két funkciója van:

1. A legmagasabb elért érték: Aktiváld a rotort a felületén található nyilak irányába és pörgesd fel 6000 rpm fordulatszámú sebességig.

A rotor felszínébe épített 7 LED-ből az első kivilágosodik. Minden egyes újabb elért 1000-rpm fordulatszám újabb LED-et aktivál. A gömb eltárolja a legnagyobb elért sebességet és amint ezt meghaladja az aktuális érték, a teljes kivilágosodott LED sor villogni kezd. Miután végeztél egy körrel, tartsd az eszközt jó erősen a kezedben és hagyd, hogy a rotor lelassuljon. Miután az utolsó LED vonal is kialszik, a legmagasabb érték varázslatos módon végiggördül a rotor felületén –(fontos, hogy elég szilárdan tartsd az eszközt a leolvasásához. )

2. A 30 másodperc alatt elért fordulatok száma: Aktiváld a rotort, így az első LED kivilágosodik. Tartsd meg ezt a sebességet kb. 18 másodpercig. Most a kék LED fog kivilágosodni és ki-be kapcsolva villogni jelezve, hogy kezdődhet a 30 másodperces köröd. Ez alatt a 30 másodperces időtartam alatt forgasd az eszközt olyan gyorsan, amennyire csak tudod! Ha letelt az idő a kék LED folyamatosan világítani fog. 3 másodperc elteltével az elért érték végiggördül a rotor felületén.

Figyelem: A 250Hz™-es és a Neon™ modellek digitális számlálója automatikusan kikapcsol 40 másodperc elteltével, ha nem érzékeli, hogy a rotor mozog. Ez többévi elem-élettartamot eredményez. A csere-elemeket a helyi órásnál/ékszerésznél tudod megvásárolni.Techno termék bemutató


Techno- az elért érték leolvasása
RPM Sports Ltd., Nenagh Road, Thurles, Co Tipperary, Ireland  |   Tel: +353 504 23969  |   Email: info@powerballs.com  |   Web: www.powerballs.com

All content © RPM Sports Ltd 1998-. No part of the information above may be copied or redistributed without prior written permission.