Čestitamo!

Upravo ste odabrali jedan od najbalansiranijih instrumenata na svijetu. Vaš novi Powerball je precizni žiroskop, koji je napravljen birajući samo najkvalitetnije materijale i balansiran koristeći najnoviju kompjutersku tehnologiju kako bi se osiguralo da nema vibracija pri brzinama od više od 15.000 obrtaja u minuti (250Hz™).

Kao i kod svih fino napravljenih proizvoda, postoje određene procedure koje bi trebali slijediti kako bi maksimalno uživali u korištenju svog NSD Power®ball-a, pa Vam preporučamo da pročitate ove upute pažljivo.

Kako pokrenuti Vaš novi Powerball. Pokretanje NSD Power®ball-a je vrlo lako, ali moguće je da bude potrebno malo vježbe kako bi usavršili Vašu tehniku. Preporučamo sljedeće:

Nakon kratkog korištenja, počet ćete osjećati značajno poboljšanje snage u Vašim zglobovima i rukama i počet ćete poboljšavati Vaše rezultate - tajna 13.000 okretaja je u radijusu od otprilike 1 cm, gdje se skoro uopće ne vidi micanje zglobom - ruka i zglob izgledaju kao da se uopće ne miču - ali zglobne žile izgledaju kao da će eksplodirati od sile!

Korištenje Powerball®-a za vježbanje

NSD Power®ball je vrlo fleksibilna naprava za vježbanje s kojom možete povećati snagu ruku, zglobova i prstiju. Njegova jedinstvena funkcionalnost ga čini korisnim sportskim entuzijastima za razne sportive kao što su golf, tenis, squash, i sve ostale aktivnosti koje zahtijevaju povećanu snagu ruku i zglobova.

Odličan je i za glazbenike! Bubnjari, gitaristi, klaviristi (u stvari većina glazbenika!) će imati koristi od povećane snage i okretnosti koju će in pružiti NSD Power®ball!

Ali, kao i kod svih vrsta vježbanja, nikad ne biste trebali pokušavati previše se naprezati s ovim proizvodom i trebali biste upitati liječnika ako imate bilo kakve nedoumice u vezi Vaše razine kondicije.

“Powerball® proizvodi otpor koji je direktno proporcionalan naporu koji ulaže korisnik”. Ovo znači da, kad se koristi pri manjim brzinama, Powerball je također vrlo učinkovit alat za oporavak bolnih ili oštećenih udova, kao i za smanjenje upale koju izazivaju arthritis, sindrom karpalnog tunela, ozljeda ponavljajućeg napora, ili tendonitis. NSD Power®ball ne ozljeđuje.

Osnovne mjere opreza

 • Osobe sa srčanim problemima ne bi smjele koristiti ovaj proizvod.
 • NSD Power®ball je prikladan za sve uzraste. Ali, preporuča se da djecu ispod 12 godina nadziru odrasle osobe.
 • Izbjegavajte dodirivati rotor dok se okreće velikom brzinom - izgorjet će !
 • NE DOPUSTITE DA LOPTICA PADNE - rotor će oštetiti unutarnju površinu sfere.
 • čistite redovito unutarnji dio loptice i izbjegavajte bilo kakva maziva ili ulje.
 • Uvijek držite sferu čVRSTO u ruci KAD GOD se rotor okreće unutra - ako to ne učinite, neće biti značajnog smanjenja vijeka trajanja Vašeg NSD Power®ball-a, ali će postati glasna i „grubo” zvučati nakon nekog vremena.

ZAPAMTITE: mala brzina za laganu rehabilitaciju - velika brzina za povećanje mišića!

Doživotno jamstvo

NSD Power®ball je izvanredan i vrlo jedinstven proizvod. Ako se održava kako treba, jamčimo Vam da će Vam osigurati višegodišnje uživanje. Ako imate bilo kakvih pitanja o Vašem novom žiroskopu, a niste našli odgovor u ovim uputama, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail adresu info@powerballs.com ili da potražite odgovor u često postavljanim pitanjima na powerballs.com web stranici. Vašem upitu ćemo odgovoriti brzo i u cijelosti.

Hvala!

Upute za pokretanje

fig1 - starting your Powerball®

Fig 1

1. korak
Stavite jedan kraj uzice u rupu na rotoru (Fig 1). Okrenite rotor naprijed s palcem, dok u isto vrijeme držite pritisak na uzicu sa ostalim prstima kako bi osigurali da nema labavosti dok se namotava oko rotora (Fig 2).

fig2 - starting your Powerball®

Fig 2

2. korak
Kad ostanu samo 3 inűa uzice, zaustavite namotavanje i držite lopticu sa digitalnim brojaűem (vrhom) okrenutim prema dlanu ruke s kojom čete okretati NSD Power®ball (obiűno desna za de¡njake, lijeva za ljevake). Rotor če biti okrenut prema stropu trenutaűno (Fig 3).


fig3 - starting your Powerball®

Fig 3

3. korak
Držite uzicu űvrsto i naglo ju povucite od loptice (kao kod pokretanja kosilice!). Slobodno povucite jako (bez straha!). Ali, uvijek povucite ravno kako bi se minimalizirala mogučnost da se uzica zaglavi izmeou mehanizama rotora i vanjskog dijela ako bi se povukla nakrivo. Rotor bi se sad trebao okretati brzinom između 2.400 i 3.000 okretaja po minuti.


fig4 - starting your Powerball®

Fig 4

4. korak
Odmah okrenite ruku tako da je otkriveni dio loptice okrenut prema zemlji i poűnite okretati zglob (ne ruku!) kružno i sporije (Fig 4), kao da mije¡ate veliki lonac sa dugaűkom drvenom žlicom ili nanosite vosak na auto. Pravilan pokret za ovu radnju ne zahtijeva micanje ruke - samo zgloba!


5. korak
Tajna lakog pokretanja loptice je da se lagano krene - nakon okretanja loptice uzicom, poűnite kretnju zglobom u ¡irokom luku (6-8 inűa dijametar - oko jedan okretaj u sekundi). Ne poűinjite sa brzim i kratkim pokretajima zgloba jer neče biti sinkronizirani sa sporim okretajima rotora i bit če Vam te¡ko ubrzati na pravilan naűin. U ovom sluűaju, űut čete rotor kako udara u sferu jer ne može nači odgovarajuču brzinu kretanja.6. korak
Kako se polako povečava brzina rotora, otkrit čete da če se pritisak na Va¡ zglob i ruku proporcionalno povečati jer se žiroskopske sile povečavaju unutar NSD Power®ball.

Smanjite dijametar okretanja (3-4 inűa) i povečajte brzinu (3-6 puta svake sekunde) - ¡to manji krug zglob napravi kako bi se loptica okrenula, brže čete okretati rotor i postat če teže to i napraviti! Kako bi dostigli najbrže okretaje (12.000 okretaja po minuti i vi¡e), trebate vježbati. No, to neče biti te¡ko jer čete razviti ovisnost o Va¡em novom NSD Power®ball-u i nečete ga moči ostaviti kad jednom usavr¡ite svoju tehniku!

 
Pokretanje Vašeg NSD Power®ball-a


Naučite pokretati s prstom Vaš NSD Power®ball


NAPOMENA: Prikaz na brojaču na 250Hz™ i Neon™ modelima se automatski gasi nakon 40 sekundi ako se rotor ne okreće. Na ovaj način se produŽuje vijek trajanja baterije za nekoliko godina. Zamjenske baterije se mogu kupiti kod urara.
Pokretanje Vašeg novog Powerball®-a Autostart™

Slijedite korake ispod kako biste pokrenuli Vaš 250Hz Autostart™ Powerball®:

 1. Uključite LCD brojač ako je potrebno
 2. Počnite sa namotavanjem rotora u smjeru strelica
 3. Nakon otprilike 3 puna okretaja, mehanizam će biti potpuno namotan
 4. Premjestite lopticu u ruku i pokrenite rotor
 5. Okrećite ruku polako i u širokom krugu
 6. Ako ste sinkronizirani s rotorom, on će početi s ubrzanjem

Vaš novi Powerball® može dostići i više od 16.000 okretaja po minuti!


250Hz™, 350Hz™ i Neon™ modeli

Total Revolutions1. Ukupan broj okretaja
Pritisnite „FCN“ gumb za prikaz ukupnog broja okretaja. Ovaj prikaz izračunava ukupan broj okretaja rotora i bilježi svakih 100 okretaja kao 1 jedinicu - npr. 7.240 okretaja će biti zabilježeno kao 72 jedinice.


Current Revolutions2. Trenutačni broj okretaja
Pritisnite „FCN“ gumb za prikaz trenutačnog broja okretaja. Ovaj prikaz omogućava trenutačno nadgledanje brzine okretaja po minuti rotora.


High Speed Mode3. Najviši broj okretaja po minuti
Pritisnite „FCN“ gumb za prikaz brzine. Dok je rotor miran, ovaj prikaz automatski prikazuje najviši broj okretaja po minuti ikad napravljen.


High Speed - Action!Kad se rotor okreće, prikaz se automatski prebacuje na „brzinu i akciju“. Tad će biti prikazan najviši rezultat za vrijeme okretanja koje je u tijeku.

Ako je ovo viši rezultat od trenutačnog rekorda u memoriji brojača, prikaz će zablještati i novi rezultat ?e zamijeniti stari kad se rotor zaustavi. Ako je rezultat niži od trenutačno najvišeg rezultata u memoriji brojača, on će i ostati na prikazu sve dok se rotor ne zaustavi i vratit ?e se na „najveću brzinu“.


Strength Index mode4. Indeks fizičke snage
Pritisnite „FCN“ gumb za prikaz indeksa snage.

Ovdje se bilježi broj okretaja u vremenu od 30, 60 ili 90 sekundi odmah nakon pokretanja rotora. Prikaz počinje s odbrojavanjem unatrag i nastavlja sve do posljednjih 5 sekundi, kad se prikaže ukupan broj okretaja. Ovo je odličan test Vaše snage jer trebate okretati rotor što je brže moguće za vrijeme perioda od 30, 60 ili 90 sekundi kako biste postigli najviši rezultat!Pokretanje Vašeg NSD Power®ball-a


Naučite pokretati s prstom Vaš NSD Power®ball


NAPOMENA: Prikaz na brojaču na 250Hz™ i Neon™ modelima se automatski gasi nakon 40 sekundi ako se rotor ne okreće. Na ovaj način se produŽuje vijek trajanja baterije za nekoliko godina. Zamjenske baterije se mogu kupiti kod urara.
Powerball® - Techno™ model funkcije

Techno™ model ima brzinomjer ugrađen u rotor. On ima dvije funkcije.

1. Najviši rezultat
Pokrenite rotor u smjeru strelice na površini i dovedite brzinu okretaja na 6.000 po minuti.

Prvi od 7 LED prikaza ugrađenih na površinu rotora će zasvijetliti. Svakih dodatnih 1.000 okretaja će upaliti dodatni LED prikaz. Loptica memorira najvišu brzinu i kad je pređena, svi LED prikazi će početi svijetliti. Nakon što je okretanje završeno, držite lopticu čvrsto u ruci i pustite da rotor uspori. Kad se posljednji LED prikaz ugasi, najviši postignuti rezultat će se pojaviti na površini rotora (također, treba držati lopticu mirno kako bi se rezultat mogao pročitati!)

2. Broj okretaja u 30 sekundi
Pokrenite rotor tako da se prvi LED prikaz upali. Održavajte istu brzinu otprilike 18 sekundi. Plavi LED prikaz će se početi paliti i gasiti kako bi označio početak odbrojavanja od 30 sekundi. Okrećite rotor što je brže moguće za 30 sekundi! Kad vrijeme istekne, plavi LED će se upaliti i nakon 3 sekunde, Vaš rezultat će biti prikazan na površini rotora.

NAPOMENA: Prikaz na brojaču na 250Hz™ i Neon™ modelima se automatski gasi nakon 40 sekundi ako se rotor ne okreće. Na ovaj način se produžuje vijek trajanja baterije za nekoliko godina. Zamjenske baterije se mogu kupiti kod urara.Techno - model demonstracija


Techno - rezultat demonstracija
RPM Sports Ltd., Nenagh Road, Thurles, Co Tipperary, Ireland  |   Tel: +353 504 23969  |   Email: info@powerballs.com  |   Web: www.powerballs.com

All content © RPM Sports Ltd 1998-. No part of the information above may be copied or redistributed without prior written permission.