Onnittelut

Erinomaisena tarkkuustyönä tehdyn voimapallon valinnasta. Oikein käytettynä PowerBall-tuote on hauska liikuntaväline jopa vuosikausiksi eteenpäin.

Uusi Powerball® voimapallosi on huolellisena tarkkuustyönä valmistettu gyroskooppi, joka on tehty parhaista raaka-aineista ja tasapainoitettu tietokoneavusteisesti, jolloin se ei värähtele suurillakaan nopeuksilla (250Hz™).

Kuten kaikissa tarkkuudella säädetyissä tuotteissa, myös PowerBallissa on tärkeää, että käyttöohjeita noudatetaan, näin pallo säilyy toimintakykyisenä pitkään ja antaa käyttäjilleen paljon iloa. Luethan seuraavat ohjeet huolellisesti.

Voimapallon käyttö kuntoutukseen

NSD Power ball on joustava harjoitustyökalu, joka voimistaa käsiä, ranteita ja sormia. Kuten kaikessa harjoituksessa on tärkeää, ettet ponnistele liikaa yli voimiesti. Pallo soveltuu hyvin esimerkiksi Golf, Tennis ja Squash -harrastajille.

Powerball® luo vastuksen, joka on samassa suhteessa käyttäjän antamaan liikkeeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että pienellä nopeudella pyöritettäessä pallo rauhoittaa ja hoitaa lihaksia ja raajoja. Näin sitä voi käyttää rannevaivojen hoitoon.

Käyttörajoitukset

 • Pallon käyttö ei ole suositeltavaa henkilöille, joilla on sydänsairaus
 • Suuren pyörimisnopeuden vuoksi tuotetta ei suositella lainkaan alle 12-vuotiaillle.
 • Vältä koskemasta nopeasti pyörivää keltaista/mustaa roottoria, se voi polttaa sormen ihon
 • Älä missään tapauksessa pudota tai muutoin kolhaise palloa, se vahingoittuu vakvasti pudotessaan, eikä lakisääteinen takuu korvaa seuranneita vikoja
 • Vältä pallon likaantumista, öljyt ym. voivat pilata pallon, puhdista pallo säännöllisesti
 • On suositeltavaa pitää palloa kädessä koko sen ajan, kun se pyörii, kunnes vauhti on kokonaan pysähtynyt, muutoin pallo saattaa tulla ajan myötä meluisaksi käyttää.
 • Pakkasesta sisääntuodun pallon pitää antaa lämmetä ennen käyttöä

NSD Tuotteiden takuu

Huolellisella käytöllä voimapallo toimii useita vuoksia. Varaosia on saatavilla tarvittaessa. Maahantuoja Suomen PowerBall Edustus myöntää tuotteelle 1 vuoden takuun, joka ei kata pudottamisesta seuranneita vikoja. Valmistajan varaosatakuu koskee tuotteita, jotka ostettu osoitteesta www.powerballs.com

Pallon käynnistys

Voimapallon käynnistys on melko helppoa, mutta vaatii hieman harjoittelua kunnes opit tekniikan. Suosittelemme etenemään seuraavasti:

fig1 - starting your Powerball®

Kuva 1

1. Aseta käynnistysnaru yhteen voimapallon roottorissa näkyvistä rei’istä (kuva 1). Pyöritä roottoria kevyesti siten, että naru kiertyy roottorin ympärille asettuen siinä olevaan uraan (kuva 2).

fig2 - starting your Powerball®

Kuva 2

2.Kun narua on jäljellä noin 7cm lopeta pyörittäminen ja pitele palloa siten, että nopeusmittari on palloa pyörittävän käden kämmentä vasten (yleensä oikeakätisillä oikea käsi ja vasenkätisillä vasen käsi). Paljas roottori osoittaa tässä vaiheessa kattoa kohti. (kuva 3).


fig3 - starting your Powerball®

Kuva 3

3. Ota narusta tiukka ote ja vedä toisella kädellä napakasti narusta vaakasuoraan (kuin ruoholeikkuria käynnistäessä!). Vedä narusta terävästi ja nopeasti. Varmista, että naru ei pääse kiertymään välttääksesi narun jumiutumisen roottorin ja kuoren väliin. Roottorin tulisi tässä vaiheessa pyöriä 2400-3000 kierrosta minuutissa


fig4 - starting your Powerball®

Kuva 4

4. Käännä ripeästi palloa pitävä kätesi ylösalaisin pitäen tiukasti pallosta kiinni, sekä ala pyörittämään rannettasi (ei käsivartta!) vaakatasossa hyvin hitaalla liikkeellä (kuva 4) kuin vispaisit kermaa. Vaadittuun liikkeeseen ei tarvita käsivarren liikettä - vain ranteen!


5. On ERITTÄIN TÄRKEÄÄ aloittaa ensikertalaisena hyvin HIDAS pyöritysliike laajalla ympyränmuotoisella liikkeellä (noin yksi kierros per sekunti), jotta pallo käynnistyisi oikein. Jos kuulet "kolisevan" äänen alkuvaiheessa pyörittäessäsi palloa vauhtiin, se tarkoittaa, että pyörität rannettasi liian LUJAA vauhtia verrattuna roottorin nopeuteen, tai käynnistysnarun avulla saatu alkuvauhti ei ollut riittävä.6. Kun pallon pyörintävauhti alkaa vähitellen kasvaa, kuulet sen nousevasta roottorin äänestä ja tunnet pallossa vaikuttavan vastavoiman kehossasi. Pienennä pyöritysliikerataa ja nopeuta samalla ranneliikettä - mitä pienempi liikerata sitä nopeammin roottori liikkuu ja pyörittäminen tuntuu raskaammalta.

Erittäin hyvien tulosten saavuttaminen (12 000 kierrosta minuutissa) vaatii harjoitusta, mutta Voimapallo on erittäin addiktoiva ja tuletkin nopeasti huomaamaan ettet malta lopettaa pallon käyttöä, kun olet oppinut oikean tekniikan. Käytettyäsi palloa jonkin aikaa huomaat ranteiden ja käsien vahvistumisen, tätä voit myös seurata nopeusmittarin avulla. Salaisuus kuinka yli 13,000 rpm nopeus saavutetaan, on hyvin pieni pyöritysliike (noin 1 cm), tällöin käsi ei kauempaa edes näytä tekevän työtä, vaikka lihakset ovatkin kovilla.

 
Aloitat NSD Power® pallo


Opi Finger-aloita NSD Power® pallo


HUOM: 250Hz™ ja Neon™ - malleissa mittarin näyttö sammuu automaattisesti 40 sekuntia sen jälkeen kun roottorin like on loppunut. Tämä pidentää nappi-paristojen käyttöikää.
Powerball® Autostartin käynnistäminen

 1. Halutessasi käynnistä nopeusmittari.
 2. Aloita pyörittämään roottoria sen pinnalle merkittyjen nuolten suuntaan.
 3. Noin kolmen täyden kierroksen jälkeen jousi on täysin jännittynyt.
 4. Vaihda pallo haluamaasi käteen ja vapauta roottori.
 5. Pyöritä palloa laajoilla, hitailla liikkeillä.
 6. Kun löydät oikean pyöritystahdin, roottorin vauhti kasvaa.

Uusi Powerball® pyörii jopa 16,000 kierrosta minuutissa!


Saatavilla myös lisävarusteena 250Hz™, 350Hz™, Neon™, Signature™ & Screamer™

Total Revolutions

Obr. 1

1. Pyöritettyjen kierrosten lukumäärä Painamalla ‘FCN’ -toimintopainiketta voit vaihtaa eri toimintatilojen välillä, joita on nopeusmittarisi mallista riippuen joko kolme tai neljä. Kertoo pyöritettyjen kierrosten lukumäärän sadasosan, esim. lukema 72 tarkoittaa että olet pyörittänyt yhteensä noin 7200 kierrosta.


Current Revolutions

Obr. 2

2. Käytönaikaiset kierrokset Kun Näkyy ruudussa, nopeusmittari ilmoittaa käytönaikaisen huippunouden (RPM, eli kierrosta minuutissa).


High Speed Mode

Obr. 3

3. Huipputulos Paina ‘FCN’ -painiketta uudelleen, jolloin tulee näkyviin. Kun roottori ei liiku, nopeusmittari näyttää automaattisesti huipputuloksen. Kun roottori liikkuu, tila vaihtuu automaattisesti asetukselle. Tällöin nykyisen käytön aikana saavutettu korkein tulos tallentuu.


High Speed - Action!

Obr. 4

Jos tulos on parempi kuin mittarin muistiin tallennettu huipputulos näyttö vilkkuu ja uusi huipputulos tallentuu automaattisesti kun roottori pysähtyy. Jos uusi tulos on heikompi kuin mittarin tallentama huipputulos, uusi tulos säilyy näytössä kunnes roottori pysähtyy ja mittari palaa takaisin - tilaan.


Strength Index mode

Obr. 5

4. Voimaindeksi Paina ‘FCN’ - painiketta, kunnes näytössä näkyy. Tämä toiminto tallettaa kierrosten kokonaislukumäärän, joita pallolla ehtii pyörittämään 30, 60 tai 90 sekunnin ajan.
Aloitat NSD Power® pallo


Opi Finger-aloita NSD Power® pallo


HUOM: 250Hz™ ja Neon™ - malleissa mittarin näyttö sammuu automaattisesti 40 sekuntia sen jälkeen kun roottorin like on loppunut. Tämä pidentää nappi-paristojen käyttöikää.
TEKNO-PALLON TOIMINNOT

Nopeusmittari on sisään rakennettu Tekno-pallon roottoriin. Tulos on nähtävissä vain pyöritettäessä, käytössä on kaksi erilaista toimintoa.

1. Korkein saavutettu tulos Käynnistä roottori narulla nuolen osoittamaan suuntaan. Ja pyöritä nopeudella 6000 kierrosta/minuutti: ensimmäinen seitsemästä LED-valosta syttyy, jonka jälkeen jokaista seuraavaa 1000 kierrosta/min kohden syttyy uusi LED. Korkeimman tuloksen saavutettuasi LED vilkkuu. Kun pyöritys päättyy, yritä pitää palloa kevyesti kädessäsi ja anna roottorin vauhdin hidastua. Kun viimeinen LED -valo sammuu, tarkka tuloksesi numeroina liukuu roottorin pinnalla. On oma tietolajinsa pitää pallo tällöin tasapainossa, jotta pisteet voi lukea! Anna pallon löytää itse oma asentonsa sormissasi, jotta se stabiloituu ja voit lukea tuloksen.

2. Kierrosten lukumäärä 30 sekunnissa Aktivoi roottori ja pidä ensimmäinen LED palamassa 18 sekuntia, jolloin sininen LED alkaa vilkkua. Pyöritä palloa niin nopeasti kuin kykenet 30 sekunnin ajan. Kolmen sekunnin jälkeen tuloksesi näkyvät roottorin pinnalla, yritä tasapainottaa roottori kädessäsi, jolloin tulosten lukeminen on helppoa.

TEKNO-PALLO ei vaadi paristoja.Techno - Showcase


Techno - Pisteet osoittaminen
RPM Sports Ltd., Nenagh Road, Thurles, Co Tipperary, Ireland  |   Tel: +353 504 23969  |   Email: info@powerballs.com  |   Web: www.powerballs.com

All content © RPM Sports Ltd 1998-. No part of the information above may be copied or redistributed without prior written permission.